MM-kisareissu tunnelmia

Istun tätä tekstiä kirjoittaessani lentokoneessa kohti Irlannin Dublinia. Se hetki mistä on puhuttu, mitä varten on taas treenattu ja panostettu, mitä on jännitetty ja kärsimättömästi odotettu, alkaa olla käsillä- Kahvakuulaurheilun Maailmanmestaruuskilpailut vuosimallia 2019.

Some-kanavat käy kuumana, valtava määrä tsemppauksia ja onnen toivotuksia ja tukea- tutuilta, ystäviltä, täysin tuntemattomiltakin. Sitten olette te jotka jaksatte tiiviisti päivästä toiseen olla tukena ja jaatte tätä matkaa kanssani. Kiitos jokaikiselle.

Lentokentällä supistaan kun kuljemme maajoukkueasuissamme, lentokoneessa lentoemäntä ja vieressä istuva matkustaja haluavat tietää minne olemme menossa ja mitä hupparissani lukeva Finland Girevoy Sport tarkoittaa. 

Tämä on se vuorenhuippu, mikä kuuluu kilpaurheiluun muutaman kerran vuodessa. Onnen läikähdyksiä, iloa, pieniä ylpeyden pilkahduksia, epäuskonkin tunteita. Myös pettymyksiä ja turhautumista. 

Monikaan ei tule ajatelleeksi, mitä näiden kisareissujen ja kisahuuman takana on, miten järkyttävän monta tuntia urheilija treenaa parantaakseen tulosta viime vuodesta, parantaakseen omaa ennätystään, menestyäkseen. Edustaakseen parhaansa mukaan Suomea maailmalla. 

Eikä se ole pelkästään treenaamista- se on jatkuvia valintoja ravinnon, unen, hauskanpidon ja kaiken muun suhteen. Niin monta viinilasia on vaihtunut veteen, niin monta juhlaa on vaihtunut treeniin ja lepoon, niin monta pizzaa on vaihtunut kanaan ja riisiin. Niin monta lomamatkaa on vaihtunut kisamatkaan. Niin monta ihmistä on poistunut elämästäni, mutta hirvittävän monta olen lajin kautta myös elämääni saanut. Kiitos teille, tiedätte kyllä. 

Treenaan lajia kolme kertaa viikossa lajivalmentajani Abigail Johnstonin johdolla. Yhtä ainutta toistoa ei ole jäänyt tekemättä, ei ainuttakaan. Sen lisäksi treenaan voimaa 2-3 kertaa viikossa voimavalmentajani Heikki Marinin valmennussuunnitelman mukaan. Myös nämä on tunnollisesti suoritettu. Näiden päälle yksi reippaampi lenkki viikkoon- kevyttä juoksua tai intervalleja. Näiden päälle jokapäivä koirien kanssa kävelylenkit. Se tekee 6-7 treeniä viikossa + koirien kanssa tehdyt lenkit. En vaihtaisi päivääkään. 

Rahasta en ala puhumaan- haluan vaan kiittää sydämeni pohjasta jokaikistä sponsoriani, jotka tavalla tai toisella olette tukemassa tätä. Suomen Hierojakoulut Oy, SykeTribe, PinkkiHeidi, CryoFit, Vk-Kustannus, Launeen AutoCenter & Launeen Autolasi. Kiitos. 

Kisojen jälkeen on taas aika hengähtää hetki kunnes lähdetään rakentamaan kuntoa kohti seuraavaa tavoitetta. Perusasiat pidetään kunnossa, mutta eletään hieman rennommin kuitenkin hetki- sillä tavoin tämän jaksaa, ja tästä nauttii täysillä. Koska onhan tämä nyt kaiken kaikkiaan aivan mielettömän mahtavaa. 

Kapteeni kuulutti juuri että alamme olla Dublinissa. Olen tällä reissulla koko joukkueen joukkueenjohtaja. Edessä on joukkueen ilmoittaminen kilpailuihin, kisapassien jakaminen joukkueelle, punnitus ja avajaisseremonia. Seuraavana päivänä omalla kohdallani on lepoa, ja sitten on the day. 10 minuuttia aikaa lavalla näyttää, mikä kuntoni tällä hetkellä on. 

Heli Onikki

Yrittäjä, monitoiminainen ja kahvakuula-urheilija